Finsk-norsk avtale om satellittdistribusjon

YLE OY, som er Finlands svar på NRK, kjøper distribusjonskapasitet av Telenor for digital distribusjon av en TV-kanal og to radiokanaler til Europa.

YLE OY, som er Finlands svar på NRK, kjøper distribusjonskapasitet av Telenor for digital distribusjon av en TV-kanal og to radiokanaler til Europa.

Den langsiktige avtalen mellom Telenor Satellite Services og det statlige finske kringkastingsselskapet Yleisradio Oy (YLE eller FTV for finsk TV) omfatter både satellittdistribusjon, salg, kundehåndtering og markedsføring til det nordiske og det europeiske markedet.

YLE blir den første almenn-kanalen i Norden som blir tilgjengelig for paraboleiere utenfor hjemlandet. TV-kanalen vil inngå i det nye digitale TV-kanal-tilbudet som etter planen vil bli distribuert i løpet av høsten til paraboleiere, kabelnett og små antenneselskap via Telenors satellittposisjon.

De to finske radiokanalene vil gå åpent og kunne mottas gratis, mens YLE vil bli kodet og være tilgjengelig i abonnement via Telenors kundeservice. Såkalte Nacka-program, og deres distribusjon via kabelnett fortsetter som før i Sverige. Distribusjonen av FTV i Sverige vil gå via Nacka-senderen som før.

- Kontakten med Telenor Satellite Services vil sette oss i stand til å distribuere FTV til TV-seere i hele Europa, sier Heikki Seppälä i Yleisradio Oy, som har valgt Telenor som samarbeidspartner i årene fremover.

- Avtalen styrker Telenors stilling som hoveddistributør for de norldiske public servicekanalene», sier adm. dir. Knut Reed i Telenor Satellite Services AS. Han understreker at det er svært viktig for Telenor Satellite Services at Yleisradio har valgt Telenor som samarbeidspartner på teknologisiden.

TV-kanaler fra Thor 2-satellitten.
TV-kanaler fra Thor 2-satellitten.

Telenor distribuerer for tiden disse kanalene: CTV-pakken med CNN, Eurosport Nordic, TCC, Discovery Channel, MTV, BBC Prime, TNT Classic Movies og Cartoon Network, samt TV-kanalene NRK 1, NRK TO, TV2 (Norge), TV Norge, TV3 Norge, TV3 Danmark, TV 3 Sverige, FilmNet 1, FilmNet 2, DR1, DR2, TV 1000, Superspdort, TV 1000 Cinema, TV3+ Danmark og Sci-Fi. I tillegg til dette distribuerer Telenor NRK 1, TV 2 (Danmark), DR 1, SVT 1 og SVT 2 digitalt til kabelnett.

Til toppen