Finsk oppkjøp av svensk forlag avlyst

Det store finske medieselskapet Sanoma, som også er storeier i norske A-pressen, trekker seg ut av kjøpet av Ekonomi+Teknik Förlag som blant annet gir ut Dagens IT og Dagens Medicin.

Det store finske mediehuset Sanoma Corporation har vært i forhandlinger om å kjøpe det svenske fagforlaget Ekonomi & Teknik Förlag AB.

Nå melder Dagens IT at forhandlingene har strandet og at Sanoma drar seg ut av kjøpet. I en pressemelding skal Sanoma ha oppgitt at man ikke har kunnet blitt enige om forutsetningene ved transaksjonen.

Det er gjennom Sanomas datterselskap Helsinki Media at finnene håpet å skaffe seg et solid fotfeste i det attraktive svenske markedet for fagblader. Det ville innebære at finnene blant annet kjøpte konvergenspublikasjonen Dagens IT, teknologibladet Ny Teknik og Dagens Medicin som også finnes i norsk versjon.

Grunnen til at forhandlingene ikke resulterte i noe er ikke oppgitt fra noen av partene. Etter det digitoday.no erfarer skal det blant annet ha vært en drakamp om Ny Teknik som skal ha låst forhandlingene.

Det har ikke lyktes digitoday.no å få kommentarer av partene, verken finner eller svensker.

Les vår tidligere dekning av saken:

Dagens IT overtas av A-presse eier

Til toppen