Finske GNT vil skvise Scribona i Norge

Santech Micro Group har blitt kjøpt opp av finske GNT, og kan bli en arg utfordrer til Scribona.

Finske GNT Group meldte i desember at selskapet kjøpte Santech Micro Group (SMG).

    Les også:

I desember ble det presisert at det måtte ordnes opp i en rekke organisatoriske forhold. I går sendte SMG ut en pressemelding om at de nå er formelt underlagt GNT Holding OY og har blitt en del av virksomheten som betjener det nordiske markedet og Baltikum.

Santech Micro Group (SMG) har tradisjonelt vært den nest største bredde-distributøren i Norge av IKT og produkter for hjemmeunderholdning, etter Scribona.

Oppkjøpet av SMG gjør GNT til en av de største IT-distributører i Norden med en årsomsetning på 13,3 milliarder svenske kroner.

Dette bringer dem opp på omtrent akkurat samme størrelse som Scribona, som i 2004 omsatte for 12 milliarder svenske kroner. GNT kan med andre ord bli størst i Norden med dette oppkjøpet.

Scribona har slitt med fallende lønnsomhet og omsetningen har stagnert.

Oppkjøpet skal ikke føre til store forandringer for kunder og samarbeidspartnere. Den største endringen er at selskapet får nye eiere og bytter navn. Det «nye» selskapet, GNT Norway, beholder det eksisterende organisasjonsnummeret som ble benyttet under SMG-navnet.

Hovedkontoret i Norge vil fremdeles ligge sentralt ved Sandefjord Lufthavn Torp rett utenfor Sandefjord sentrum. Her vil den sentrale ledelsen og det meste av administrasjonen fortsatt ha sitt virke.

Sentrallageret for Norge vil også være lokalisert sammen med hovedkontoret i Sandefjord.

Avdelingskontoret i Oslo får ny adresse fra 14. August. Oslokontoret vil fremdeles være på Lysaker, men med adressen Strandveien 15.

I forbindelse med navnbytte har selskapet endret internett adresse til www.gnt.no

Til toppen