Fire av ti vil ha bredbånd

Telenor og de andre teleselskapene burde gi gass - etterspørselen etter bredbånd og nye tjenester er stor, viser en undersøkelse.

Nordmenn synes Internett går tregt og vil gjerne har høyere fart og nye tjenster som interaktiv TV. En fersk undersøkelse fra teleselskapet NextGenTel AS viser at det er stor etterspørsel etter bredbånd. Undersøkelsen understreker at Telenor og de andre leverandørene burde øke utbygningstakten. I en fersk rapport fra Norsk Telecom utarbeidet på oppdrag fra Nærings- og handelsdepartementet hevdes det at Telenor bremser utviklingen. Les. Grete Knudsen: Telenor må få opp farten

I undersøkelsen har Norsk Gallup intervjuet 574 personer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. I snitt svarte 42 prosent av de spurte har enten fått eller vurderer å installere bredbånd hjemme. Resten svarte nei eller viste ikke hva bredbånd var.

Men svarene avslører store forskjeller. Det var flere menn enn kvinner som vurderte å skaffe seg bredbånd og ikke uventet er interessen blant dem over 60 lav - bare 19 prosent. Dessuten er interessen mye høyere i Oslo og Bergen (42-43 prosent) mot Trondheim og Stavanger der bare 31-32 prosent svarte ja.

Teleselskapet NextGenTel selger ADSL-linjer til gunstige priser. Tall digi.no tidligere har samlet inn viser at NextGenTels tilbud særlig er gunstig for bedrifter. Selskapet har så langt skaffet seg 4000 privat- og bedriftskunder. Les: Knuser Telenors ADSL-tilbud på pris og tid

- Svenske Telia installerer nå ADSL-linjer til 20.000 husstander hver måned. Både utviklingen i Sverige og intervjuundersøkelsen fra Norsk Gallup gir en klar pekepinn på at vi står foran en eksplosjon i bredbånds-etterspørselen til boliger. I denne situasjonen er det ingenting som taler for at prisene kommer til å falle - snarere tvert i mot, sier markedsdirektør Morten Ågnes i NextGenTel.

Til toppen