Fire bud inne på Bull-selskapet Integris France

Det er kommet fire bud på Bull-selskapet Integris France, blant annet fra selskapets tidligere toppsjef som gikk av i hemmelighet i midten av oktober.

Det er kommet fire bud på Bull-selskapet Integris France, blant annet fra selskapets tidligere toppsjef som gikk av i hemmelighet i midten av oktober.

Den franske avdelingen av Groupe Bulls service- og konsulentselskap ble holdt utenfor da Steria tok over de europeiske avdelingene av Integris SA. Denne overtakelsen er nå fullført, og Kjell Rusti, sjef for den norske avdelingen Integris AS, bekrefter overfor digi.no at man der er definitivt fri for alt som har med Bull å gjøre, bortsett fra en distribusjonsavtale. Akutte likviditetsproblemer innebærer at Bull må finne en avtaker for Integris France straks konsernet har funnet en ny administrerende direktør etter Guy de Panafieu som gikk av i forrige uke. Problemet ble skjerpet da EU-kommisjonen advarte at det ikke var sikkert at statslånet på 100 millioner euro som var ment å berge konsernet de nærmeste månedene, ville bli godkjent.

Ifølge den franske finansavisa La Tribune, er det kommet fire bud på Integris France. I spissen for det ene stiller Cyrille du Peloux som var administrerende direktør i Integris inntil han gikk av i midten av oktober. Denne avgangen ble holdt hemmelig helt til fredag. Peloux vil overta Integris France sammen med andre ledere i selskapet, og skal ha ordnet finansieringen gjennom Apax Partners. Denne nyheten ble godt mottatt på Paris-børsen da den ble kjent før stengetid fredag.

Tre andre bud skal ha kommet fra henholdsvis amerikanske EDS, det franske investeringsselskapet Caravelle, og Atos, et selskap som i fjor våres trakk seg i siste liten fra en fusjonsavtale med Bull.

Integris France har i dag en årlig omsetning på 700 millioner euro og teller 3.500 arbeidsplasser. Kjøpere må regne med 10 millioner euro i tap i år, og må stille opp med 20 millioner euro i likvide midler, samt øke avsetninger til restrukturering fra 25 millioner euro til 40 millioner. Budene skal variere mellom 40 og 80 millioner euro.

Etterfølgeren til Panafieu skal kunngjøres tirsdag. Hete navn skal være Alain Prestat, tidligere sjef for Thomson Multimedia, Charles Dehelly, nestleder i Thomson Multimedia, nestleder i Agilent Technologies Alain Couder som forlot Bull og dro til USA for å bli toppsjef i NEC Packard-Bell da Panafieu tok over, og Jacques Reboul, tidligere toppsjef i Siemens France. Sema-sjef Pierre Bonelli som ble nevnt straks Panafieus avgang ble kjent, skal klart ha avvist å være interessert i å overta det som er igjen av Bull.

Alle kandidatene har på et eller annet tidspunkt fungert som ledere innen Bull-systemet. En talsperson for fagforeningene i Groupe Bull stiller ikke andre krav enn at man finner fram til noen som "ikke er en kloning av [Panafieus forgjenger] Jean-Marie Descarpentries", av hensyn til ønsket om at det som er igjen av konsernet skal bestå i minst ett år til.

Til toppen