JUSS OG SAMFUNN

Fire Eterra-ansatte siktet for ulovlig kopiering

Over 70 ansatte i Eterra skal være involvert i det politiet mener er en omfattende piratkopisak.

23. mai 2003 - 08:51

Det er Dagens Næringsliv som fredag omtaler politirazziaen mot Merkantildata-selskapet. Ifølge DN beslagla politiet for noen uker siden servere inneholdende nærmere 1000 film- og musikkfiler.

Fire ansatte i Eterra er siktet for brudd på åndsverkloven i kjølvannet av razziaen, skriver avisen og legger til at mer enn 70 ansatte i Eterra over lengre tid skal ha brukt en av bedriftens servere til å laste ned og distribuere musikk og nye Hollywood-filmer.

Videredistribusjonen skal ha skjedd både internt og eksternt, og det er dette som vurderes som det alvorlige i saken, ikke selve nedlastingen.

DN forteller at det var bransjeorganisasjonen Norsk Videogramforening som tipset politiet om den ulovlige fildelingen på Eterras servere, og daglig leder Roald Dye beskriver resultatet av razziaen som "en meget stor seier for oss".

- Jeg kan love deg at vi skal følge opp dette, sier Dye til DN.

Påtaleansvarlig, politiinspektør Rasmus Woxholt i Oslo politidistrikt, sier at arbeidsgiveren Eterra ikke er mistenkt for å ha gjort noe straffbart, kun de ansatte. Avhørene i saken er ikke avsluttet, skriver dn.no.

Administrerende direktør Sverre Bjerkeli i Eterra opplyser til DN at selskapet nå samarbeider med politiet for å nøste opp i saken. Foreløpig er ingen ansatte oppsagt i forbindelse med saken, men seks har fått en skriftlig advarsel og fire ansatte har vært suspendert i en periode.

Også Sæmund Fiskvik i plateselskapenes internasjonale interesseorganisasjon IFPI uttrykker overfor DN at de vil gå inn for erstatningssøksmål.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.