Fire ganger Internett-dating

Jeg har bare en ting å si: Ack! Ack! Ack! Ack!

Jeg har bare en ting å si: Ack! Ack! Ack! Ack!

En venn av meg fortalte for et par dager siden hvordan han hadde fått enda en date gjennom IRC. Dette er fjerde gangen han har ordnet seg date gjennom Internett. Bråkjekk som jeg er, proklamerte jeg høyt og tydelig at hvis kompisen min kunne date fire ganger gjennom IRC og andre chat-programmer, da kunne selvfølgelig jeg klare 16 dates.

Før denne store chat-date-dingsen som jeg så stolt skulle gjennomføre, hadde jeg ikke særlig positivt inntrykk av nettopp sånne chat-date-dingser. Hva om jeg møtte en Kari på nettet og det viste seg å være Kurt-Roger?

Etter at jeg kom hjem var hjernen rimelig tørka for ideer, så jeg begynte å lese Nina Furu sine artikler. Der roste hun Dagbladets sjekkested opp i stratosfæren. Så da bare måtte jeg jo komme meg på en eller annen chat-side.

Ikke at det ville være noe problem for meg å få meg date på vanlig måte. Jeg har alltid vært en ekstremt sosial fyr som aldri klarer å holde kjeft (bare spør Nina). Jeg har dessuten jobbet i bar, for pokker, og ingen er mer sosiale og skravlete enn bartendere.

Men her skulle jeg altså til pers. Så godeste Kjell (meg) satte meg ned på en norsk chat-side for å prøve lykken. Jeg brukte hele tiden aliaset Kjell-Iqbal. Først dro jeg på chat.no. Der skjønte jeg ikke noe. Folk kalte seg for youpi, zalo, loke, Koseklumpen_17, phuge osv. For ikke å snakke om sexy_arne. Etter å ha fulgt med et par minutter på diskusjonene ga jeg helt opp. Visste jo ikke engang om folka var gutter eller jenter. Men, men ... det var jo bare å stikke videre til neste chat-side det.

Dagen etterpå var det på'n igjen. Satte meg ned med kaffen min og gikk inn på en søkemotor for å finne chat-sider. På mitt neste valg var det også mange kryptiske navn, men også noen normale jentenavn. Sendte etter å ha spionert noen minutter en kjapp replikk. Dette er hva jeg fikk i svar tilbake:

kjelliqbal: Så dette skal være erstatningen for sosialisering?

nisse: Nope, dette er noe man gjør når man kjeder seg
kjelliqbal: OK. Det er jo trist

christer: Høsten er her. Søker en jente med lakk-antrekk…
kjelliqba: Unnskyld for å måtte skuffe deg, men jeg er gutt

nisse: Tror ikke det var deg han pratet til

christer: Det var ikke deg jeg pratet til
kjelliqba: Hei, chill. Har skjønt hintet.

lisa: Er du en weirdo?
kjelliqba: Hun prater til deg lakk-mannen

lisa: Nei til deg

christer: liker du lakk, lisa?
kjelliqba: OK. Nei, jeg har bare aldri gjort dette her før

nisse: javel. Hva med å la være å skrive og bare titte litt først
kjelliqba: OK

fubu-1: ps. I virkeligheten er det like mange jenter som gutter

lisa: nei christer

christer: hvorfor ikke lisa
kjelliqba Og du kaller meg for weirdo, lisa

christer Kan du holde kjeft
kjelliqba: Selvfølgelig kan jeg ikke det. Jeg driver da ikke og drypper som deg

lisa: christer: hold kjeft, vil ikke prate med deg

nisse: Bra gjort, lisa. Sånn skal det gjøres

lisa: nisse: takk
kjelliqba: Ja bra gjort

lisa: kjell: du er virkelig rar
kjelliqba: Kjære deg, det var du som begynte å hakke løs på meg.

lisa: nisse: privat?

Skjønte etterhvert at navnet Kjell Iqbal tydeligvis var en turn-off for folk. Så jeg logget meg ut, så på igjen, denne gangen under navnet Zack (Tom Waits i Down By Law).

Samme skjedde denne gangen. Disse små lammene på chat bare pratet bullshit hele tiden. De få gangene det ikke var vås pratet de om sex. Aldri opplevd så mange hormonforstyrra folk på ett sted. Eneste forskjellen var at nå ville folk prate med meg. Så jeg begynte å fortelle om at jeg var en helt normal fyr som var glad i sosialisering. Det triste var at folk hele tiden spurte meg hvilken videregående skole jeg gikk på, om jeg likte rap, om jeg var søt etc etc etc.

Etter noen dager med litt prøving her og der har jeg gitt helt opp. Det er jo totalt umulig å få prata normalt med folk på chat. Så nå ler min kompis godt når han leser denne artikkelen på hvordan bråkjekke Kashif ble redusert til en skikkelig usosial chat-fyr.

Nå i ettertid føler jeg at chat kanskje ikke er negativt. Det er bare at noen passer til å være sosiale med folk i virkeligheten, mens andre velger å kalle seg for sexy_arne.

Til toppen