BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fire norske på IT-toppliste

Er blant verdens 100 mest lovende teknologi­bedrifter, ifølge Red Herring.

5. jan. 2010 - 13:16

Det amerikanske tidsskriftet Red Herring utgir hvert år en topp 100-liste der de hedrer verdens mest spennende privateide IT-selskaper.

Google, Yahoo, Skype, Netscape og Salesforce.com er blant selskapene som tidligere har toppet listen, som veier tungt i finans- og investorkretser.

Finalistene til årets kåring ble klare rett før jul, og teller i alt fire norske teknologibedrifter:

Oslo-selskapet bMenu er trukket ut blant finalistene. Selskapet leverer blant annet indeksering- og søketeknologi for tilpasning av nettsteder og mobilportaler.

- For oss er denne prisen utrolig viktig. Det gir oss et stempel som vekker interessen hos store kunder, partnere og investorer. Det blir viktig når vi nå ønsker å gå inn i det amerikanske markedet, sier bMenu-sjef Bjørn Holte til digi.no.

bMenu ble stiftet i 2005 og teller kun 12 ansatte. Holte forteller at de regner med å gå i pluss for første gang i løpet av 2010.

Også friprogselskapet eZ systems AS er å finne på prestisjelisten. De er grunnlagt i Skien og har blitt verdenskjente for sine publiseringsløsninger.

Gjennom eZ Publish har selskapet lykkes med å skape seg et globalt økosystem av utviklere og brukere. Programvaren er lastet ned over 2,5 millioner ganger og har brukere i over 130 land. Det tok dem ti år og 60 millioner kroner i utviklingskostnader før de røde tallene forsvant fra regnskapet, men nå tjener endelig selskapet penger og omsatte i fjor for 50 millioner kroner.

Den tredje norske kandidaten er Meltwater Group, som blant annet driver medieovervåkning og nettbaserte forretningsapplikasjoner. Virksomheten ble startet i Oslo i 2001 og teller i dag over 600 ansatte med kontorer over hele verden.

Den siste kandidaten fra Norge er selskapet Numo Solutions, et programvarehus som lager tjenester for mobiltelefoner, blant annet automatisk sjekk av hvem som ringer i sanntid. Selskapet het tidligere Mobile Nordic, men byttet nylig navn i forbindelse med sine vekstambisjoner.

Hvem som går helt til topps i kåringen blir kunngjort den 14. januar under en tilstelning i California.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.