KORTNYTT

Fire NTNU-studenter til IT-sommerjobb hos CERN

Det er CERNs arbeid med samkjørt datakraft («grid computing») som tiltrekker NTNU-studentene.

8. juni 2004 - 14:26

NTNU-publikasjonen Universitetsavisa skriver om Fornyet samarbeid mellom NTNU og CERN som blant annet gjenspeiles i at fire IT-studenter skal ha sommerjobb innen samkjørt datakraft («grid computing») ved det europeiske kjernefysikklaboratoriet CERN utenfor Genève i år.

Avisa skriver at kontakten mellom CERN og NTNU har skrantet, men fikk et puff i fjor da student Glenn Hisdal fikk sommerjobb ved CERN-programmet Openlab for Grid Applications.

I år har Hisdals veileder, førsteamanuensis Anne Cathrine Elster, trappet opp kontakten, og resultatet er at fire av CERNs elleve sommerstudenter i år kommer fra NTNU: Rune J. Andresen som skal jobbe med «Linux Virtualizaton», Håvard Bjerke med «Grid Survey», Andreas Braathen med Smartfrog (en åpen kildekodeteknologi for å beskrive, fordele og styre programvaresystemer som samlinger av samspillende komponenter) og Ingunn Lund med Oracle.

Elster er en av drivkreftene for gridforskningen ved NTNU, og dukker raskt opp som referanse ved Google-søk etter «smartfrog».

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.