SIKKERHET

Fire pågrepet i internasjonal operasjon knyttet til skadelig programvare

Europol har arrestert fire personer i en aksjon rettet mot nettverk som står bak skadelig programvare. De sier at flere pågripelser er ventet.

30. mai 2024 - 07:46

Ifølge Europol er dette den største operasjonen av sitt slag noensinne. I tillegg til pågripelsene har de uskadeliggjort mer enn 100 servere.

Pågripelsene er gjort i Armenia og Ukraina, i tillegg er det gjort ransakinger i mer enn 16 land. Europol opplyser at åtte mennesker som er på rømmen, nå blir lagt til på listen over Europas mest ettersøkte.

– Operasjonen rettet seg mot nettverk av bots, som spiller en viktig rolle i å sende skadelig programvare, opplyser Europol.

– Aksjonens fokus var å arrestere viktige mål, slå ned kriminell infrastruktur og fryse ulovlige inntekter. Operasjonen hadde internasjonal rekkevidde.

Serverne som ble stengt ned befant seg både i Europa, USA og Canada.

Beslag gjort av tollvesenet av Nitazener i fjor. Nitazener er syntetiske opioider som kan være vesentlig sterkere enn fentanyl og opptil 1000 ganger mer potente enn morfin. Nå skal tollere kunne gi advarsler til rusavhengige om at potente stoffer som dette finnes på markedet.
Les også

Varslingsapp mot overdoser skal være klar til nyttår

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.