JUSS OG SAMFUNN

Fire tidligere Funcom-topper tiltalt av Økokrim

Mener de satt på innsideinformasjon etter at de hadde forlatt spillselskapet.

The Secret World ble en flopp for Funcom.
The Secret World ble en flopp for Funcom. Bilde: Funcom
NTB
16. feb. 2016 - 08:24

Oslo (NTB): Fire tidligere ledere i spillselskapet Funcom er tiltalt for innsidehandel. Økokrim har i tillegg tiltalt én av dem for markedsmanipulasjon.

Økokrim mener de fire satt på innsideinformasjon da de solgte aksjer i 2012, skriver Finansavisen. Tiltalen kommet over et år etter de fire ble siktet. Bortsett fra at punktet om markedsmanipulasjon er frafalt for én av de fire, er tiltalen i tråd med siktelsen.

Etter det avisen kjenner til, skal det være aksjehandler fra sommeren 2012 som er omfattet av tiltalen.

Økokrim mener de tiltalte satt på innsideinformasjon etter at de hadde forlatt selskapet. En drøy måned etter at storsatsingen «The Secret World» ble lansert, falt aksjekursen, noe selskapet skyldte på svakt salg og dårlige anmeldelser.

Kort tid senere ble staben halvert, og Finanstilsynet og Oslo Børs begynte å granske de aktuelle aksjehandlene.

– Alle de fire som er tiltalt, er samstemte om at de stiller seg uforstående til tiltalen. De er uenige i Økokrims vurderinger i at dette var innsideinformasjon. Økokrim ønsker å flytte grensen for hva som skal anses for å være innsideinformasjon. Derfor ser vi fram til å imøtegå tiltalen i retten, sier advokat Frode Sulland, som er engasjert av den tidligere toppsjefen som er tiltalt for både innsidehandel og markedsmanipulasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.