RESULTATERFINANS

– Firedoblet salg av Windows-mobiler

Steve Ballmer er begeistret.

Steve Ballmer fortalte i går selskapets aksjonærer om at Windows Phone selger langt bedre enn i fjor. Her fra en pressekonferanse den 6. november 2012 i Moskva hvor Ballmer presenterte det nye mobil-operativsystemet.
Steve Ballmer fortalte i går selskapets aksjonærer om at Windows Phone selger langt bedre enn i fjor. Her fra en pressekonferanse den 6. november 2012 i Moskva hvor Ballmer presenterte det nye mobil-operativsystemet. Bilde: Alexander Zemlianichenko Jr./Bloomberg/Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. nov. 2012 - 09:54

Microsoft arrangerte i går selskapet årlige generalforsamling, hvor mange av selskapet store og små aksjonærer var samlet for å høre ledelsen forklare blant annet hvorfor aksjekursen knapt har rørt seg på ti år.

Under møtet fortalte Microsoft-sjef Steve Ballmer at 2012 har vært et stort år for selskapet.

– Vi har kommet et langt stykke det siste året. Jeg kunne ikke være mer begeistret over det som ligger foran oss. Vi har aldri hatt en sterkere produktserie, sa han ifølge CNET News.

Microsoft kom denne uken med foreløpig salgstall for Windows 8-lisenser, som ser ut til å ligge omtrent på høyde med Windows 7 da dette systemet var nytt. I går avslørte Ballmer litt om salget av Windows Phone.

– Vi selger allerede fire ganger så mange telefoner som på samme tid i fjor, sa han ifølge Neowin.

Det er liten grunn til å tro at salgsveksten skyldes noe annet enn Windows Phone 8, hvor salget nå har kommet skikkelig i gang.

Ifølge Gartner ble det i fjerde kvartal i fjor solgt 2,76 millioner Windows-baserte mobiler i fjerde kvartal i fjor. En firedobling av dette tilsvarer omtrent 11 millioner enheter, men dette regnestykket må gjøres med så mange forbehold at det er omtrent som å sammenligne epler med sylteagurk.

Blant de mange forbeholdene som må tas er:

  • at Nokias Lumia-mobiler først ble lansert i slutten av oktober i fjor og bare i noen få land
  • at ingen Windows Phone 8-mobiler kom i salg før i begynnelsen av november
  • at Windows Phone 8-mobiler ennå ikke har kommet i salg i mange land
  • at Windows Phone-mobiler generelt tilbys i flere land nå enn i fjor
  • at nye produkter selger best når de er helt nye
  • det ble totalt sett levert mer enn 40 prosent flere smartmobiler i tredje kvartal enn på samme tid i fjor

De første virkelig sammenlignbare tallene vil derfor først komme etter første kvartal av 2013.

Under generalforsamlingen gjentok Ballmer også at Microsoft nå handler om enheter og tjenester, hvorpå han ble spurt av en aksjonær hvorfor Apple har fått et forsprang innen nettbrett, til tross for at Microsoft kom med dette allerede for ti år siden, uten noen suksess.

– Det er enkelte ting vi i etterkant ville ha gjort annerledes, sa Ballmer ifølge CNET News.

– Noen ganger er det vanskelig å få ting riktig med maskinvare og programvare med mindre du driver med begge deler, forklarte han.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.