FORBRUKERTEKNOLOGI

Firefox 1.5 endelig klar for nedlasting

Mozilla Foundation slapp tirsdag kveld versjon 1.5 av nettleseren Firefox.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. nov. 2005 - 06:35

Etter flere runder med betatesting og etter flere lanseringskandidater, gjorde Mozilla Foundation nettleseren Firefox 1.5 tilgjengelig for nedlasting tirsdag kveld.

Den nye utgaven inkluderer en rekke nyheter. Blant de viktigste er en langt mer fleksibel oppdateringsmetode, som gjør at ikke hele nettleseren trenger å lastes ned og installeres når feilen som skal rettes befinner seg i en mindre komponent. I stedet vil kun den aktuelle komponenten hentes. Selve oppdateringsprosessen skal også være automatisert.

    Les også:

Navigasjon med forover- og bakover-knappene skal nå gå raskere. Rekkefølgen på fanene skal kunne endres ved hjelp av dra-og-slipp-metoden. Pop-up-filteret skal være forbedret, og en funksjon for rask fjerning av personlige data er nå tilgjengelig som en menyoppføring og som tastatursnarvei.

Answers.com er lagt til på listen over søkemotorer.

Brukervennligheten skal være forbedret gjennom blant annet beskrivende feilsider, redesignet valgmeny og bedre oppdagelse av RSS-feeder.

Funksjonshemmede skal få en bedre opplevelse ved at nettleseren nå støtter DHTML accessibility og assisterende teknologier som skjermleseren Window-Eyes 5.5 beta. Denne oversetter teksten på skjermen til tale eller til en blindeskriftviser.

En hjelper for å rapportere om nettsteder som ikke fungerer i Firefox er nå inkludert, sammen med bedre støtter for Mac OS X 10.2 og nyere, noe som inkludere profilmigrering fra Safari og Internet Explorer for Mac.

Firefox 1.5 skal i tillegg har fått ny støtte for webstandarder som SVG, CSS 2 og CSS 3, samt JavaScript 1.6. I tillegg skal sikkerheten være betydelig forbedret.

Nettleseren i en rekke språkversjoner kan lastes ned til Linux, Mac OS X og Windows herfra.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.