KORTNYTT

Firefox 1.5 snart ferdig

Mozilla Foundation har publisert en første lanseringskandidat av nettleseren Firefox 1.5.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. nov. 2005 - 09:56

Tiden for lansering av Mozilla Firefox 1.5 ser ut til å nærme seg. Nettleseren er ute av betafasen og ble i går gjort tilgjengelig som Release Candidate 1. Testing av denne skal luke vekk eventuelle problemer med koden som til nå ikke er blitt oppdaget.

Det ventes likevel at det vil komme minst én lanseringskandidat til før produktet lanseres.

Firefox 1.5 vil inneholde en rekke nyheter. Dette inkluderer et forbedret oppdateringssystem, raskere navigasjon forover og bakover, en funksjon for å slette brukerens private nettleserdata, dra-og-slipp-organisering av nettleserfanene, bedre blokkering av popup-vinduer og endringer gjort i vinduet for innstillinger og brukervalg.

Versjon 1.5 skal også introdusere støtte for webstandarder som Scalable Vector Graphics (SVG), JavaScript 1.6 og mer CSS. Dessuten er det inkludert støtte for ny DHTML-funksjonalitet for funksjonshemmede, sikkerhetsforbedringer og bedre støtte for Mac OS X.

Firefix 1.5 RC1 kan lastes ned herfra. Den neste lanseringsutgaven skal etter planen slippes fredag den 11. november.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.