Firefox 3.5 ut av beta, lanseres innen få uker

Det ser ut til at Mozilla snart er ferdige med feilfiksingen.

Firefox 3.5 ut av beta, lanseres innen få uker

Det ser ut til at Mozilla snart er ferdige med feilfiksingen.

Firefox 3.5 RC 1 (Release Candidate) ble gjort tilgjengelig i går. Dermed er nettleseren for alvor ute av betafasen, selv om forrige allmenne testversjon av Firefox ble kalt for «Preview» (men også «beta99»).

Siden Mozilla har gitt den nåværende RC-utgaven et nummer, er det ikke gitt at dette blir den eneste som kommer. Dersom det kommer flere, kommer de trolig til å bli gitt ut med langt kortere mellomrom enn det som har vært utgangspunktet for de fire betaversjonene.

Ifølge dette blogginnlegget inneholder RC 1-utgaven av Firefox 3.5 flere feilfikser, sammenlignet med beta 4. Men Mozilla er ennå ikke ferdige med den nødvendige testingen som gjøres for å kvalitetssikre at nettleseren er god nok til å bli et offisielt lansert produkt

Likevel mener Mozilla at versjonen som nå er tilgjengelig, er stabil nok for daglig bruk.

Mozilla skriver at den offisielle Firefox 3.5-versjonen kan ventes senere denne måneden.

Det gjør at den nye versjonen av nettleseren ender opp med å komme et drøyt halvår etter den opprinnelige planen som ble presentert for en drøyt år siden. Men den gang var planen at den oppdaterte nettleseren skulle ha versjonsnummeret 3.1 og inkludere langt færre nyheter. Mange av disse var opprinnelig planlagt først i versjon 4.

Mozilla har utgitt detaljer om Firefox 3.5 RC 1 på denne siden, men lenken til nedlastingssiden har ennå ikke blitt oppdatert, slik at den peker til Firefox 3.5 beta 4.

Det er dog mulig å laste ned Firefox 3.5 RC 1 direkte fra Mozillas fikserver, som er tilgjengelig her.

Oppdatert: Mozillas Mike Beltzner oppgir her at RC-utgaven som nå er delvis tilgjengelig, er en tidlig utgave (rc1build2). Den offisielle RC-utgaven skal gjøres tilgjengelig den 19. juni. Den kan komme til å være basert på det som kalles rc2build2, men disse versjonsnummerne er ifølge Betlzner ikke så mye å bry seg om.

Til toppen