BEDRIFTSTEKNOLOGI

Firefox 3.6 pensjoneres

Slutt på sikkerhetsoppdateringene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. apr. 2012 - 13:53

Den 24. april, altså tirsdag denne uken, er den siste dagen i Mozillas supportperiode for Firefox 3.6. Det innebærer at versjon 3.6.28 forblir den siste versjonen av denne aldrende nettleserugaven.

Utviklingen av Firefox har ikke stått stille, og i morgen kommer Firefox 12. Men nettopp fordi Mozilla gir ut en helt ny versjon av nettleseren hver sjette uke, det nødvendig at det også finnes utgaver som oppdateres med et lavere tempo.

Firefox 3.6 kom allerede i januar 2010, så denne versjonen er nå over to år gammel. Den mangler derfor mye ny funksjonalitet og webstandardstøtten som har blitt inkludert både i nyere utgaver av Firefox og i konkurrerende nettlesere.

For bedrifter og andre som ikke ønsker eller kan rulle ut en helt ny versjon av Firefox hver sjette uke – det er typisk disse som har brukt Firefox 3.6 siden Firefox 4 kom – har Mozilla kommet med en utgave av Firefox – Extended Support Release – som har en levetid på bortimot et år.

Mozilla har dessuten kunngjort at Firefox, fra og med versjon 13, ikke vil kunne kjøres på Windows 2000. Dette er naturlig, siden heller ikke Microsoft støtter den gamle Windows-utgaven.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.