Firefox 3 lastet ned av millioner av brukere

Mozillas mål om fem millioner nedlastinger det første døgnet ble nådd med god margin.

Firefox 3 lastet ned av millioner av brukere

Mozillas mål om fem millioner nedlastinger det første døgnet ble nådd med god margin.

Da Firefox 3 ble sluppet tirsdag kveld, norsk tid, utgjorde det også starten på et rekordforsøk, nemlig antallet nedlastinger gjort i løpet av ett døgn.

Med nedlastinger menes i denne sammenheng at personer mer eller mindre manuelt har gått inn på Mozillas nettsted og klikket på en av de mange nedlastingslenkene for den ny nettleseren. Dette kan altså ikke sammenlignes med automatisk nedlasting av oppdateringer til allerede installert programvare.

Det må likevel understrekes at ingen har forsøkt å sette en slik offisiell rekord tidligere, så uansett hva resultatet hadde blitt, ville det blitt ny rekord. Men tallene som nå har blitt oppnådd, tyder på at Mozilla får beholde rekorden en stund framover.

    Les også:

Lite tyder på det gikk noe galt med selve nedlastingen, men det generelle nettstedet til Mozilla var en god stund helt utilgjengelig.

Dette påvirket ikke egentlig resultatet av rekordforsøket, for i dette dette blogginnlegget, som ble utgitt rett etter lanseringen, skriver Melissa Shapiro i Mozilla at klokkene ikke ville startes før nettstedet til Mozilla var oppe igjen.

Perioden hvor det ble telt er dermed fra klokken 20:16 på tirsdag til klokken 20:16 på onsdag, begge deler norsk sommertid.

Bildet nedenfor viser et av Mozillas tellernettsteder da klokken på vår maskin passerte 20:16 i går kveld. Det totale antallet nedlastinger var da omtrent 8,25 millioner, hvorav nesten 50 tusen i Norge.

Firefox 3-nedlastinger etter 24 timer
Firefox 3-nedlastinger etter 24 timer

Noe offisielt tall har ikke blitt offentliggjort ennå, siden tallet vurderes av blant annet Guinness World Records. Men i dette blogginnlegget viser et bilde at tallet har nådd opp i nesten 8,3 millioner.

Telleren har dog ikke blitt stoppet, så det er fortsatt mulig å følge med på hvor mange som har lastet ned Firefox 3. Godt over 10 millioner har gjort dette nå.

    Les også:

Til toppen