Firefox 3 skal sperre slemme sider helt

Neste versjon av Firefox skal ta i bruk bombastiske virkemidler for å øke sikkerheten.

Firefox 3 skal sperre slemme sider helt
Bilde:

Det er et stykke frem til neste versjon av nettleseren Firefox 3.0, men stadig flere detaljer blir klare. Og nå avslører Mozilla at nettleseren får et nytt og mye strengere verktøy for å redusere farene for å bli smittet av ondsinnet kode.

Mozilla skal ta i bruk Googles sikkerhetssystem for merking av sider med ondsinnet kode. Google varsler nå brukere om kode med trafikklysfarger, men lar så bruker klikke seg videre til siden - tjenesten er bare rådgivende.

Det skal ikke Firefox 3.0 gjør, forteller Mozillas sikkerhetssjef Window Snyder til Techworld. Firefox 3.0 skal slå opp nettadressen man ber om hos Google og hvis adressen er svartelistet der, vil Firefox opplyse dette - og man får ikke en knapp med "Jeg vil inn likevel". Firefox 3.0

- Grensesnittet skal gjøre det klart at siden er farlig og den vil ikke gi brukeren en klikk-videre-opsjon, sier Snyder til Techworld.

Meningen er nok at en PC-eier skal kunne være trygg på å slippe brukere løs med Firefox 3.0 og være tryggere på at brukere ikke bryr seg. Men Snyder sier ikke noen om hva slags opsjoner en administrator får eller om blokkeringen blir fullstendig, uten noe kontosystem eller mulighet for overstyring.

Her finner du Mozilla-nettsiden for Firefox 3.

Les mer om:
;