BEDRIFTSTEKNOLOGI

Firefox 4 endelig ute av beta

Har fjernet 8000 feil fra den kommende nettleseren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. mars 2011 - 09:38

Da Mozilla kom med den første betaversjonen av Firefox 4 i juli i fjor, ble det gjort klart at det ville bli utgitt ganske mange betaversjoner før nettleseren ville være klar for lansering. Men at det skulle bli så mange som tolv, var det nok ingen som ventet. Dette har da også ført til at utgivelsen av Firefox 4 nå er flere måneder på etterskudd, sammenlignet med de opprinnelige planene.

I går kunne Mozilla omsider kunngjøre at betaperioden er fullført. Den første lanseringskandidaten ble sluppet i går, på over 70 språk, til Windows, Mac og Linux. Lanseringskandidaten skal ikke inneholde noen store, kjente feil. Men en rekke feil skal ha blitt fjernet i denne utgivelsen.

Siden beta 1 kom i fjor sommer, skal det ha blitt fjernet mer enn 8000 feil fra nettleseren. Mange av feilene har dog kommet som resultat av innføringen av ny funksjonalitet underveis.

Utvidelsene har alltid vært en viktig del av Firefox, men som vanlig er det også blitt gjort endringer i programmeringsgrensesnittene for disse også med Firefox 4. Derfor er det fortsatt mange utvidelser som er kompatible med Firefox 4. Men ifølge Mozilla skal over 70 prosent av utvidelsene nå kunne brukes.

Firefox 4 inkluderer også Jetpack, et nytt rammeverk til Firefox som skal gjøre det enklere både å lage, installere og oppdatere utvidelser. Men det er ikke bakoverkompatibelt med dagens utvidelser.

Firefox 4 RC 1 kan lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.