BEDRIFTSTEKNOLOGI

Firefox 4 trues av forsinkelser

Må fjerne mange hundre feil.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. sep. 2010 - 10:08

Mozilla kunngjorde i desember i fjor at Firefox 4 skal gis ut omkring årsskiftet 2010/11, noe som må tolkes som i fjerde kvartal i år eller i første kvartal nesten år. Dette er trolig fortsatt mulig å få til, men nå meldes det om at prosjektet har blitt rammet av forsinkelser.

Firefox 4 har allerede vært gjennom et uvanlig høyt antall betaversjoner, men at dette ville skje meddelt av Mozilla allerede i sommer. Siden juli har det kommet seks betaversjoner, mens den sjuende trolig vil bli utgitt innen utgangen av september.

Nå går det fram av referatet fra Mozillas ukemøte at Firefox 4 beta 7 er forsinket på grunn av drøyt 25 feil som først må fikses. Om beta 7 faktisk vil bli utgitt denne månenden, avhenger veldig av hvor lang tid det tar å fjerne disse feilene.

Spørsmålet som deretter melder seg er om den holder med sju betautgaver. Ifølge blant annet PC Pro spekuleres det nå om ikke også en åttende betaversjon er nødvendig. I det vil i så fall skyldes at beta 7 ikke vil være funksjonsferdig, men at ny funksjonalitet også vil komme på plass i en eventuell beta 8.

Ifølge Mozillas utgivelsesplan planlegger stiftelsen i utgangspunktet å komme med den første lanseringskandidaten (RC1) i andre halvdel av oktober. Men dette kan bli en krevende oppgave.

Fortsatt gjenstår det 776 kjente feil i dagens versjon av Firefox 4, og antallet har økt de siste dagene.

Firefox 4 vil bli den mest ambisiøse oppdateringen av nettleseren på lenge, og forsinkelsen ser uansett ut til å bli mindre enn den som rammet Firefox 3.5. Det er da heller ikke uvanlig at den opprinnelige tidsplanen for større programvareprosjekter ofte viser seg vanskelig å holde.

Blant de viktigste nyhetene i Firefox 4 er et nytt og mer minimalistisk brukergrensesnitt, en helt ny og raskere JavaScript-motor og maskinvareakselerert grafikk. Alle disse tre tingene er helt nødvendige å få på plass for å kunne konkurrere i et marked som preges av svært høyt tempo.

De aller siste versjonene av Firefox 4 er tilgjengelige her.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.