KORTNYTT

Firefox-beta utsatt med flere uker

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. juli 2007 - 12:29

Utviklingen av Firefox 3 går noe tregere enn planlagt. Det har en stund vært ventet at den neste testutgaven, Milestone 7 (M7), skulle være tilstrekkelig utviklet til å bli kalt en betaversjon. Men Mike Schroepfer i Mozilla Foundation skriver i et innlegg at mye tyder på at dette ikke vil skje.

For å kunne bli kalt en beta, må M7 tilfredsstille en del krav stiftelsen har satt. Dette inkluderer størrelsen på selve programmet, spesielt i minnet, at de fleste nettsteder vises korrekt, at det ikke er noen kjente og utbredte feil som fører til tap av data, heng eller krasj, samt at det ikke er noen problemer med den viktigste funksjonaliteten ved vanlig bruk.

- Vi bytter fra alfaer til betaer så snart vi mener Firefox er stabil og brukbar nok for daglig bruk av et stort antall mennesker, skriver Schroepfer.

Koden til M7-utgaven skal etter planen fryses den 25. juli for deretter å bli utgitt den 31. juli. Den neste utgaven, som nå ser ut til å bli den første betaen, vil først komme seks uker senere, den 5. september. Da skal funksjonaliteten i Firefox 3 etter planen også fryses.

    Les også:

Mozilla vil fortsette å komme med nye milepælversjoner hver sjette uke så lenge det er nødvendig. Stiftelsen har tidligere antydet at høsten 2007 kunne være et lanseringstidspunkt, men har aldri lovet noen konkret dato.

Representanter for Mozilla har sagt at nettleseren vil bli sluppet når den er klar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.