FORBRUKERTEKNOLOGI

Firefox brøt ny barriere i 2008

Internet Explorer tapte terreng, og Microsoft er trolig avhengig av suksess med IE8.

5. jan. 2009 - 07:57

Nettleserkrigen har blusset opp igjen for fullt, og tall som Net Application har samlet inn fra november viser at Internet Explorer er på defensiven.

For første gang siden den intense kampen mot Netscape, har Microsofts Internet Explorer falt under 70 prosent. Samtidig har Firefox for første gang brutt 20-prosentsbarrieren.

- Å nå 20 prosent av verdensmarkedet er en markant milepæl for Firefox og Mozilla. Det er en enorm prestasjon oppnådd av Mozilla-miljøet, noe som for bare noen år siden ville blitt sett på som umulig, sier Mozilla-sjef John Lilly i en pressemelding.

Selv om tallene er for november, sier de mye om hvor kritisk 2008 har vært for aktørene i nettlesermarkedet. Microsoft er på offensiven igjen med Internet Explorer 8, men de må nå kjempe knallhardt ettersom Firefox har fått et solid fotfeste, samtidig som Google Chrome fosser frem og er ute av beta. Dessuten holder norske Opera Software god stand, så det er ingen av aktørene som gir ved dørene.

Det knyttes derfor ekstra stor spenning til hva tilsvarende tall for desember vil vise, og de kommer trolig i løpet av de nærmeste dagene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.