FORBRUKERTEKNOLOGI

- Firefox-bruken nesten doblet på et år

Mozilla mener at 125 millioner mennesker benytter stiftelsens nettleser, Firefox.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. des. 2007 - 13:29

John Lilly, chief operating officer i Mozilla, skriver i et blogginnlegg at Mozilla nå mener at det finnes omtrent 125 millioner brukere av nettleseren Firefox. Dette er bortimot en dobling i forhold til antallet brukere ved lanseringen av Firefox 2 i fjor høst.

Brukertallene er basert på tall fra Mozillas Application Update Service (AUS). I de fleste tilfeller vil Firefox omtrent en gang om dagen kobles seg opp mot AUS for å sjekke om det har kommet noen ny oppdatering til nettleseren. Men dette gjelder bare dersom programmet er i gang. Den siste oppdateringen, versjon 2.0.0.11, ble forøvrig sluppet på fredag.

Nå er ikke tallet på 125 millioner en prognose, ikke et målt tall. Lilly skriver at antallet "ping" sendt til AUS er blitt multiplisert med tre. Dette skal være en vanlig måte for å måle unike brukere, i alle fall i USA, og innebærer at i snitt tre personer benytter den samme PC-en i løpet av en uke. Lilly mener at selv dette anslaget er konservativt.

Det som likevel virker sikkert, er at antallet ping sendt til AUS er blitt nesten doblet siden den 24. oktober i fjor. Se kurven nedenfor.

Diagrammet nedenfor viser nettleserfordelingen på digi.no i november i år. Tallene er hentet fra TNS Metrix og er basert på antallet unike brukere av hver nettleser.

Internet Explorer 7.x benyttes av 34,2 prosent, Firefox 2.x av 28,9 prosent, Internet Explorer 6.x av 21,9 prosent, Opera 9.x av 6,7 prosent, betaversjonen av Safari 3.x benyttes av 1,8 prosent, mens Safari 2.x benyttes av 0,8 prosent. Deretter følger Firefox 1.0 med 0,5 prosent, Mozilla 1.x med 0,3 prosent, alfaversjonen av Firefox 3.x med 0,3 prosent, Konqueror 3.x med 0,2 prosent og Iceweasel 2.x, GNU-vesjonen av Firefox, med 0,1 prosent.

digi.no tar forbehold om at målingene har en rekke potensielle feilkilder. I tillegg må vi legge til at digi.no-leserne neppe er representative for nettleserbrukere generelt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.