BEDRIFTSTEKNOLOGI

Firefox for Android på slankekur

Ny betaversjon er raskere og langt mindre enn forgjengeren.

Operas egen Android.
Operas egen Android. Bilde: Opera Software
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. nov. 2010 - 15:25

Mozilla kom i går med den andre betautgave av Firefox 4 for Android, i tillegg til Maemo. Den mest merkbare forskjellen er plasskravet til Android-versjonen, som har blitt redusert fra 43 til 17 megabyte. Dette har stor betydning, særlig på enheter med en eldre Android-versjon, hvor all programvare må kjøres fra den interne lagringsplassen. Fra og med Android 2.2 kan stadig mer programvare flyttes over på minnekortet. Dette gjelder også Firefox.

For merke noe til den reduserte størrelsen, må man riktignok avinstallere den forrige betaversjonen før man installerer den nye.

Nettleseren skal ha blitt betydelig raskere til å kjøre kode, men tar fortsatt veldig lang tid å starte opp, sammenlignet med de fleste andre nettlesere som er tilgjengelig for Android. Det begynner forøvrig å bli en del. I tillegg til WebKit-nettleseren som følger med, er både Dolphin, Skyfire og Opera Mini tilgjengelig. Dessuten kommer Opera Software med en betaversjon av Opera Mobile 10.1 for Android i neste uke.

Firefox 4 for Android beta 2 inkluderer på sin side en del nyheter i brukergrensesnittet. En gjennomgang av disse finnes her. Det loves dessuten mindre batteri- og minnebruk enn tidligere.

I neste betaversjon skal nettleseren få støtte for maskinvareakselerasjon. Dette skal gjøre zooming og rulling av sider raskere. Dessuten skal nettleseren få støtte fot HTML5-basert video. Det loves også at slankekuren til nettleseren ennå ikke er over.

Mer informasjon og nedlastingslenker finnes her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.