Firefox har fått ny JavaScript-motor

Lover betydelig fartsøkning.

Høy JavaScript-ytelse er avgjørende for opplevelsen av spill som dette, en demo Mozilla kaller for Bananabread, som kan kjøres i nettleseren uten bruk av plugins. Den svake ytelsen i dette tilfellet (19 fps) skyldes muligens at Firefox ikke egentlig ville aktivere WebGL-støtten på vår maskin, noe som trolig skyldes inkompatibilitet med det litt eldre skjermkortet. Vi overstyrte dette for å få kjørt demoen, men opplevde nesten tre ganger bedre ytelse da vi kjørte demoen i Google Chrome 23.
Høy JavaScript-ytelse er avgjørende for opplevelsen av spill som dette, en demo Mozilla kaller for Bananabread, som kan kjøres i nettleseren uten bruk av plugins. Den svake ytelsen i dette tilfellet (19 fps) skyldes muligens at Firefox ikke egentlig ville aktivere WebGL-støtten på vår maskin, noe som trolig skyldes inkompatibilitet med det litt eldre skjermkortet. Vi overstyrte dette for å få kjørt demoen, men opplevde nesten tre ganger bedre ytelse da vi kjørte demoen i Google Chrome 23. (Bilde: digi.no)

Lover betydelig fartsøkning.

Mozilla kom i går med en ny versjon av Firefox. Denne 18. utgaven i rekken inkluderer flere nyheter, men den viktigste er nok den nye JavaScript JIT-kompilatoren IonMonkey. Denne skal kunne gi opptil 25 prosent raskere kjøring av JavaScript i webapplikasjoner og spill enn med tidligere utgaver av Firefox.

Det IonMonkey gjør, er først å oversette JavaScript til en mellomliggende representasjon. Deretter kjøres flere ulike algoritmer på denne representasjonen for å optimalisere den. Først når dette er gjort, oversettes den til maskinkode.

Demoen som er avbildet på toppen av artikkelen, er tilgjengelig her.

Inkludert i den nye versjonen er også foreløpig støtte for WebRTC, en teknologi for webbasert sanntidskommunikasjon. Dette åpner for plugin-frie tale- og videosamtaler i nettleser, men også for slikt som P2P-basert fildeling.

Firefox 18 for OS X har også støtte for Apples høyoppløste Retina Display.

Den nye utgaven inkluderer også en rekke sikkerhetsfikser, hvorav 12 anses som kritiske.

En mer utfyllende liste over nyhetene i Firefox 18, finnes her.

Sammen med pc-versjonene av Firefox 18, har Mozilla også kommet med en ny versjon av Android-versjonen av nettlesere. Denne inkluderer flere av de samme nyhetene som pc-versjonene, men også søkeforslag i adressefeltet og mer funksjonalitet som skal varsle brukeren om phishing-forsøk og skadevare.

    Les også:

Til toppen