Firefox kommer med helt ny og spennende funksjon

Med de nye containerne kan du blant annet logge deg inn på to Twitter-kontoer samtidig.
Med de nye containerne kan du blant annet logge deg inn på to Twitter-kontoer samtidig. (Bilde: Mozilla Firefox)

Mozilla eksperimenterer med en ny funksjon i Firefox som lar deg logge inn på samme nettsted med to forskjellige kontoer.

Mozilla har valgt å kalle den nye eksperimentelle funksjonen for containere.

Bedre sikkerhet

Funksjonaliteten vil være en del av Firefox Nightly versjon 50.

- Brukere vil få mulighet til å logge seg inn med forskjellige kontoer på den samme siden samtidig. Det gir brukere anledning til å segregere sidedata, noe som vil gi bedre sikkerhet og privatliv, sier sikkerhetsingeniør, Tanvi Vyas, i Mozilla til Zdnet.

Funksjonaliteten vil gjøre det enklere for to personer å benytte seg av en og samme PC om man for eksempel skal logge seg inn på sin mailkonto.

Holde cache og informasjonskapsler adskilt

Den nye funksjonaliteten fungerer på den måten at man holder informasjonskapslene og cachen adskilt for de to containerfanene. Vanlige sidefaner som vi kjenner dem i dag vil fortsatt være standarden i nettleseren, skriver Zdnet.

Informasjonskapsler, LocalStorage, indexedDB og cachen er helt adskilt, mens loggfiler, tilganger og lagrede passord er delt mellom containerne.

- Ved å adskille dataene siden har tilgang til og ikke dataene brukerne har tilgang til, vil de nye containerne gi brukerne en bedre opplevelse når de skal administrere identitetene sine på nett, sier Vyas til det amerikanske nettstedet.

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Til toppen