UTVIKLING

Firefox skal støtte Googles SPDY-protokoll

Kan gi langt raskere nedlasting av websider.

Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. des. 2011 - 14:12

Google presenterte for drøyt to år siden det første utkastet til en protokoll som kalles for SPDY. Denne protokollen er et alternativ til HTTP, som brukes av de aller fleste nettsteder i dag.

Ved hjelp av flere ulike teknikker skal SPDY kunne bidra til at websider og -applikasjoner kan lastes ned betydelig raskere. Google har allerede tatt i bruk SPDY i forbindelse med mange av selskapets tjenester, men foreløpig er det bare selskapets egen nettleser, Chrome, som støtter protokollen på klientsiden.

Nå er det klart at Mozilla har inkludert støtte for SPDY i en svært tidlig utgave av det som etter hvert vil bli Firefox 11. Støtten er riktignok deaktivert som standard. Bakgrunnen for dette er at SPDY-protokollen fortsatt er eksperimentell og uferdig. For tiden er det Draft 3 som gjelder, men et nytt utkast kan trolig om ikke så lenge.

 <i>Bilde: Google</i>
Bilde: Google

Så langt har alt arbeidet med SPDY blitt gjort av Google, men ifølge The H Open antas det at Google samarbeider med blant annet Mozilla om å få foreslå den som en IETF-standard.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.