BEDRIFTSTEKNOLOGI

Firekjernet prosessordemo til sommeren

AMD lover en enkel oppgraderingsvei fra tokjernede til firekjernede serverprosessorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. jan. 2006 - 10:55

AMD lover at selskapets kommende, firekjernes serverprosessorer vil kunne kjøres på samme plattform som tokjernede brikker som skal lanseres allerede i år. Dette skriver InfoWorld.com. AMD skal bevise dette til sommeren, samtidig som selskapet lanserer tokjernede serverprosessorer med støtte for selskapets virtualiseringsteknologi.

Marty Seyer, senior visepresident tilknyttet AMDs enhet for mikroprosessorer, sier til InfoWorld.com at AMD sikter mot å vise at firekjernede prosessorer også kan kjøres i den samme sokkelen som de kommende tokjernede brikkene. Ifølge X-bit Labs vil disse systemene være basert på en kommende sokkel - Socket F, som også skal støtte minnetypen DDR2.

Det er ventet at AMD vil lansere firekjernede serverprosessorer i 2007.

- AMD har tidligere brukt den samme plattformen for å flytt fra enkeltkjernede prosessorer til tokjernede prosessorer. Som i den overgangen, vil løsningstilbyderne bare behøve å oppdatere BIOS-en for å kjøre prosessorer med fire kjerner på de nye hovedkortene for tokjernede prosessorer, sa Seyer.

Intel har for lengst lansert prosessorer med støtte for maskinvarebasert virtualisering og DDR2-minne, også for serversystemer. Men også Intel ventes først i 2007 å komme med serverprosessorer med fire kjerner, når modellen med kodenavnet Tigerton lanseres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.