FIRM for første gang i pluss

FIRM-sjef Stein Onsrud kan feire at Internett-firmaet for første gang gjør opp et kvartal i pluss.

FIRM-sjef Stein Onsrud kan feire at Internett-firmaet for første gang gjør opp et kvartal i pluss.

FIRM er et av få norske nettselskaper som har overlevd nedturen i dotcom og kommet styrket ut av krasjet. Siden 1996 har selskapet bygget seg opp som leverandør av programvare for webbaserte undersøkelser og tilbakemeldingsløsninger og gründeren Bjørn Haugland er fortsatt en del av ledelsen i FIRM.

Selskapet har imidlertid ikke greid å få til en positiv drift før fjerde kvartal i fjor. I 2000 og 2001 skal FIRM ha svidd av nesten 100 millioner kroner og også i 2002 skal selskapet ha styrket egenkapitalsituasjonen med én million dollar, skriver Dagens Næringsliv.

Omsetningen for hele fjoråret var positiv med en solid vekst på 47 prosent. Målet for FIRM-sjef Stein Onsrud er å øke med 30 prosents omsetning i 2003 for å snuse på overskudd for året. Selskapet har nylig gjennomført kraftige kostnadskutt for å forbedre driftresultatet.

Selskapet har hovedkvarter i Oslo og kontorer i London, Stockholm, New York City og San Francisco.

FIRM omsatte for syv milioner dollar (rundt 48,2 millioner kroner etter dagen kurser) i fjor og hadde et underskudd for hele 2002 på rundt 11,7 millioner kroner (1,7 millioner dollar før skatt).

- Den sterke veksten i 2002 og ikke minst det positive resultatet i Q4 er viktige milepæler i FIRMs historie. Det signaliserer at bedrifter har en økende forståelse av viktigheten av sanntids kunde- og markedsinformasjon for å sikre fortsatt suksess for egen bedrift. Vi har nå en betydelig markedsandel innenfor bank og finans, hi-tech og software og ikke minst markedsanalyse, og flere Fortune 500 selskaper ser nå det virkelige potensialet i Confirmit. Programvarens fleksibilitet sørger for at den kan brukes til strategisk markeds og kundeanalyse, samt ansatteundersøkelser, raskere og til en lavere kostnad enn tradisjonell metode, sier Onsrud i en pressemelding.

Innen markedsanalysebransjen er FIRM fortsatt den ledende levendøren av sin type programvare, med 6 av verdens 10 største markedsanalyseselskaper på sin kundeliste, ifølge selskapets egen pressemelding.

Til toppen