Firm tilbake til Norge og mot børs

Stein Onsrud flytter Firm tilbake til Norge fra Bermuda og sikter mot børsnotering.

Stein Onsrud flytter Firm tilbake til Norge fra Bermuda og sikter mot børsnotering.

Firm, det norske programvareselskapet som lager systemer for kundeundersøkelser på nett, planlegger notering på Oslo Børs i løpet av 2005.

Selskapet ønsker å bli børsnotert for å finansiere videre internasjonal ekspansjon. Firm har i denne forbindelse flyttet sitt morselskap fra Bermuda tilbake til Norge.

- Firm opplever en sterk omsetningsvekst og leverte for årets 9 første måneder en omsetning på 8,5 millioner dollar, en økning på 35 prosent i forhold til samme periode i fjor. Vi har høye ambisjoner og en børsnotering er derfor et naturlig ledd for å finansiere videre ekspansjon, skriver Firm-sjef Stein Onsrud i en pressemelding.

Firm (Future Information Research Management) trenger å få opp salget for å skape stordriftsfordeler - selskapet satt igjen med et beskjedent driftsoverskudd på 67.000 dollar i tredje kvartal.

- Vi er avhengige av å utnytte det momentum selskapet nå opplever. Markedsforholdene for en finansiering av videre vekst gjennom en børsnotering opplever vi som meget gode. Kun dersom markedsforholdene skulle endre seg dramatisk, kan det bli aktuelt å søke veksten finansiert gjennom alternative kilder som en rettet emisjon, sier Onsrud.

Omsetningen for 2003 fordelte seg på 17 prosent fra Skandinavia og 83 prosent fra USA, resten av Europa og Asia.

Firms kjerneprodukt, Confirmit, benyttes blant annet av verdens ledende markedsanalysebyråer samt en rekke Fortune 1000-selskaper. Confirmit bidrar til innhenting av forretningskritisk holdnings- og tilfredshetsdata fra markeder, kunder, partnere og ansatte. Integrert med andre forretningssystemer gir Confirmit et komplett bilde av målgruppens historie, dagens situasjon og hva som kan forventes i fremtiden, skriver Firm.

På kundelisten står blant annet selskaper som Accenture, ACNielsen, Deloitte and Touche, Dow Jones, Egg, Hewlett Packard, J.P. Morgan Chase & Co, Microsoft, Norsk Gallup, Storebrand, Statoil, Telenor, Aker Kværner, Tomra, og Virgin.net.

FIRM har 65 ansatte og kontorer i Oslo, London, New York og San Francisco. Confirmit selges også via partnere i Amsterdam, Sydney og Tokyo.

Til toppen