BEDRIFTSTEKNOLOGI

First gir Telenor "Buy"

Med et kursmål på 42 kroner det neste året anbefaler First Securities kjøp av Telenoraksjen. Kostnadskutt teller positivt, men utsettelsen av børsnoteringen av Inmarsat der Telenor er største eier med 15 prosent også utsetter vurderingen av Telenors eierandeler i selskapet.

Frode Eriksen
2. okt. 2001 - 08:31

I analysen av Telenor, datert 1. oktober, er selskapets varslede kostnadskutt inkludert med 0,75 til en milliard kroner ved utgangen av neste år. I tillegg presenterer analysen forventninger til ytterligere kostnadskutt. Evnen til å gjennomføre kuttene er viktige for selskapets aksjekurs i løpet av de neste par årene.

Blant kutt som forventes er Nextras Europasatsing og Telenor Business Solutions. Fordi First Securities allerede har lagt inn betydelige kostnadsreduksjoner, endrer analysen EBITDA-resultatet med 200 millioner kroner for neste år. Men samtidig heter det at dersom Telenor gjennomfører alle sine kostnadskutt, inkludert på reiser som erstattes med videokonferanser, så kan anslagene være for knappe.

First setter nå kursmålet til 42 kroner, det samme som introduksjonskursen på Telenoraksjen den første handledagen 4. desember i fjor.

Blant de forholdene som bemerkes når det gjelder Telenor er den forsinkede børsnoteringen av Inmarsat. Selskapet ble etablert som et flernasjonalt samarbeidsprosjekt er for lengst omgjort til aksjeselskap, noe Telenor har benyttet seg av til store oppkjøp i selskapet, der Telenor nå eier 15 prosent av aksjene. Denne posten har tidligere vært vurdert til vel 3,9 milliarder kroner ifølge Financial Times, noe First mener er for høyt. First selv har satt 1,7 milliarder kroner på beholdningen, noe som kan være i underkant om en tar Inmarsats resultat i betrakting. Inmarsat endte i fjor på en EBITDA på 288 millioner dollar, med et resultat før skatt på 63 millioner dollar. Det er uklart om en økonomisk nedgang for verdensøkonomien vil slå inn for Inmarsat, skriver First.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.