First Tuesday markerer nettets tiårsjubileum

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas er et av trekkplastrene når First Tuesday den 15. mai markerer tiårsjubileet for det kommersielle internettet i Norge.

- Det er i mai 10 år siden Telenor fikk sine første internett-kunder og vi ønsker derfor å markere dette sammen med den norske internett-bransjen, sier kommunikasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Norge i en pressemelding.

Telenor mener First Tuesday er en naturlig samarbeidspartner for et slik arrangement. First Tuesday er en viktig møteplass for norske internettbedrifter, en posisjon de har styrket i en vanskelig tid for bransjen.

Samarbeidet innebærer også at Telenor blir hovedsponsor for First Tuesday Oslo i ett år fremover.

- Selv om det kan diskuteres når Internett startet, var 1993 året hvor Internett ble gjort tilgjengelig for folk flest i Norge, sier administrativ leder Bjarte Baasland i First Tuesday Oslo. Våren 1993 satte Oslonett opp sin første webserver, og i mai 1993 fikk Telenor sine første internett-kunder. I tillegg ble nettstedet Yahoo! lansert mens nettleseren Mosaic gjorde Internett tilgjengelig for mange fler.

First Tuesday Oslo har den siste tiden signert sponsoravtaler med flere selskaper. Foruten Telenor er hovedsponsorene av nettverket nå Microsoft, NHO, BBS, Burson-Marsteller, BMC Software, Invest UK og Intellicom.

First Tuesday Oslo har i dag 5.500 medlemmer og har hatt mer enn 50 arrangementer over tre år. First Tuesday markedsfører seg som "en viktig møteplass for gründere, investorer, næringslivsledere, fagfolk, politikere og media".

Til toppen