First Tuesday solgt til israelere

Det store nettverksarrangementet First Tuesday skal begynne å tjene penger. Et israelsk selskap har nemlig kjøpt opp den kjente bransjefesten. Investerer du i et selskap som du har truffet på møter den første tirsdagen i måneden, må du betale.

Verden forandrer seg. I følge Wall Street Journal skal den kjente og kjære bransjefesten og møteplassen First Tuesday nå være solgt til det israelske investeringsselskapet Yazam.

Forretningsmannen Yaacov Ben-Yaacov har uttalt at selskapet hans kjøpte First Tuesday for 50 millioner dollar, 456 millioner norske kroner. Men i følge kilder Wall Street Journal har snakket med er prisen mye lavere.

First Tuesday er i dag et etablert arrangement i Europa. Eventyret startet i London som et møtested der entreprenører og risikokapitalister kunne møtes i uformelle omgivelser for å knytte kontakter. En hel rekke selskaper har hatt sin spede barndom på First Tuesday, blant dem kan nevnes Restplass.no, Lastminute.com og en rekke andre dotcoms.

Konseptet har siden det spredd seg til 85 byer, deriblant Oslo. Sist gang First Tuesday ble arrangert i Oslo var dette på Fornuebu, hvor Fred. Olsens IT-kraftsenter skal etableres.

Julie Mayer, en av dem som etablerte First Tuesday, forteller at 150 millioner dollar risikokapital (1,35 milliarder norske kroner) har blitt kanalisert fra kapitalister til entreprenører via First Tuesday.

Til nå har organisatorene av arrangementet ikke tatt seg betalt for slitet det er å arrangere First Tuesday. Sponsorer har skaffet kapital til lokaler, fingermat, forelesere og pils, men lite mer. Dette skal nå endres.

Yazam hevder at de skal gjøre First Tuesday om til en kjede av arrangementer. Dette skal drives på franchisebasis, og man kan trekke paralleller til Burger King og 7-11. First Tuesday skal begynne med å kreve avgifter, fees, hvis penger utveksles mellom entreprenører og venture-kapitalister.

Hvor mye det skal koste å investere i den første tirsdagen i måneden blir det ikke sagt noe om....

Til toppen