Firstmile frykter priskrig på ADSL2

Firstmile forbereder ADSL2-tilbud til høsten, men frykter tøff priskonkurranse.

Firstmile forbereder ADSL2-tilbud til høsten, men frykter tøff priskonkurranse.

Bredbåndsaktøren Firstmile forbereder nye ADSL2-baserte pakketilbud til kunder i Oslo og Akershus med raskere hastigheter og lavere pris.

Det rimeligste tilbudet som lanseres fra høsten, er 199 kroner i måneden for symmetrisk 256 Kb/s med like stor hastighet begge veier. Men her stopper Firstmile.

— Hvis det kommer ytterligere priskrig vil vi ikke være med på det, sier daglig leder Marius Rønningen i Firstmile til digi.no.

Han ser for seg en aggressiv markedsføring blant de vel 150 bredbåndsaktørene som er på markedet. Et bredbåndstilbud på 199 kroner er absolutt breakeven og gir null kroner i profitt, påpeker Rønningen.

Pengene må tjenes på andre måter enn selve internettaksessen, og Rønningen ser på tjenester som tv, filmutleie («video on demand») og IP-telefoni som aktuelle tilleggstjenester.

I tilbudet fra Firstmile til 199 kroner er det to års bindingstid for kunden. Dette inkluderer gratis installasjon inklusiv moms.

— Bare det å levere linjen koster 1.200 kroner. I tillegg skal vi betale kobberleie til Telenor fra sentralen og til kunden, foruten DSL-ruter og internettaksess, sier Rønningen.

Firstmile eier sitt eget fibernett og har investert i utbygging av fiberinfrastruktur i Oslo og Akershus til 40 millioner kroner. Bredbåndsaktøren har i dag vel 2.000 kunder, men forventer opptil 15.000 kunder i inneværende år.

    Les også:

Det er nettopp ved å øke tilbudet på innholdssiden med video og telefoni, og samtidig åpne for høyere hastighet og bedre kvalitet, Firstmile håper å kunne lokke flere kunder.

Firstmile har vært operativt i vel ett år og har allerede bygget ut fiber i hele Oslo-området og Akershus øst for Oslo. Nå er det Asker og Bærum som i disse dager får installert utstyr som vil være klart om et par uker.

Prisen framstår som svært konkurransedyktige. Kunden slipper den faste avgiften på fasttelefon, det vil si 180 kroner per måned. Med gratis lokale tellerskritt, anslår Rønningen en samlet besparelse på 250 kroner.

Løsningen med bare telefon og bredbånd innebærer med andre ord nærmest gratis bredbånd.

Også Telenor og NextGenTel har konkrete planer om å tilby ADSL2/ADSL2+ til høsten.

Til toppen