BEDRIFTSTEKNOLOGI

Firstmile.no: - Vil prøve å gi DSL til alle, men kan ikke garantere

Firstmile.no avviser påstander om manglende seriøsitet, men kan ikke garantere bredbånd til alle.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. nov. 2002 - 12:58
digi.noden nye bredbåndsleverandøren Firstmile.no

Firstmile.noZyXEL Communications AS

Marius Rønningen, daglig leder i ZyXEL Communications i Norge, avviser disse påstandene kategorisk, og tror nok at enkelte har et feil bilde av hvilke priser et stort selskap kan oppnå på blant annet linjeleie og båndbredde.


- Selskapet bak denne tjenesten har 2000 ansatte og en egenkapital på 60 millioner dollar, sier Rønningen. Samtidig ønsker han å holde samarbeidspartnere mest mulig konfidensielt, ikke minst overfor konkurrentene.

Hvis noen har forstått det slik at Firstmile.no kan levere alle steder der de andre ISP-en ikke vil, er ikke dette korrekt. For selskapet kan ikke trylle:

- Det er klart det finnes mye dårlig kobber i Norge også, og det finnes også mange sentraler hvor det ikke er plass til å bygge ut, sier Rønningen.

Han lover likevel at selskapet skal være villige til å prøve, men kan ikke garantere at det vil lykkes for alle. I tillegg til kvaliteten på kobberlinjene, har også avstanden fra sentralen betydning. Avstanden måles ikke i luftretning, men som lengden på kabelen mellom sentralen og abonnenten.

- VDSL kan vi levere opptil én kilometer fra sentralen, mens ADSL-løsningen med lavest båndbredde kan leveres over avstander på over åtte kilometer, avslutter Rønningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.