Fjerde kvartal ga Ergogroup et løft

Ergogroup økte omsetningen og bedret resultatet, selv om eieren ble en dårligere kunde.

Ergogroup økte omsetningen og bedret resultatet, selv om eieren ble en dårligere kunde.

Ergogroup er en av Norges største IT-selskaper og har circa 1400 ansatte fordelt på kontorer over hele landet.

I 2005 hadde selskapet en omsetning på 2,8 milliarder kroner, en vekst på 7 prosent i forhold til 2004. Driftsresultatet endte på 155 millioner kroner, opp fra 118 millioner året før.

- Ergogroup har hatt sterk vekst i 2005 og vi kan se tilbake på det beste kontraktsåret i vår historie. Ergogroup kan vise til en kraftig forbedret lønnsomheten gjennom andre halvår. Dette viser at omstillingene og kostnadstilpasningene som er gjennomført har gitt effekter, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i Ergogroup.

Det var fjerde kvartal som løftet selskapet. Omsetningsveksten i fjorårets siste kvartal var på 15 prosent og resultatet endte på 74 millioner kroner, dobbelt så mye som i 2004.

- I løpet av 2005 har vi samlet virksomheten i ett selskap og styrket flere av våre strategiske satsningsområder både organisk og gjennom oppkjøp. Oppkjøp av Ementors outsourcingsvirksomhet, Serve ASA og Løsningsarkitektene har styrket Ergogroups kjernevirksomhet i Norge, samt gitt et bedre fotfeste i Sverige, sier Terje Mjøs i en pressemelding.

Posten Norge eier Ergogroup og er fortsatt selskapets største kunde, som nå står for 32 prosent av selskapets omsetning. Det er en nedgang på fire prosent fra året før. Litt av nedgangen kommer av noe mindre leveranser til Posten, mens resten skyldes selskapets vekst på andre kunder.

Til toppen