Fjerde kvartal reddet Opera-overskudd

Opera løfter overskuddet kraftig takket være nettlesere til mobil, men salget av PC-versjonen faller raskt.

Opera løfter overskuddet kraftig takket være nettlesere til mobil, men salget av PC-versjonen faller raskt.

Nettleserselskapet Opera la i dag frem svært hyggelige tall for fjerde kvartal som viser en sterk vekst i salget og resultat.

Omsetning i fjerde kvartal endte på 48,1 millioner kroner, mot 29,9 millioner kroner i fjor. Mens finansmarkedet ventet et lite underskudd, overrasket Opera med et driftsoverskudd på 3,8 millioner kroner.

Resultatet før skatt endte på 5 millioner kroner i fjerde kvartal. Dette er så og si hele overskuddet i 2005 - i de tre første kvartalene gikk selskapet i rundt null. I 2004 gikk Opera med et samlet overskudd på 83 millioner kroner, trolig primært takket være en utbetaling fra Microsoft.

Tallene avdekker at Opera nå gjør det stadig sterkere på mobiler og andre typer enheter som TV-dekodere. Opera var ferdig installert på 6,1 millioner solgte mobiler i fjerde kvartal, en dobling fra fjerde kvartal i 2004.

Opera fulgte med på 17 millioner mobiler i hele fjor.

1,4 millioner nedlastede brukere har nå lastet ned den nye Opera mini. Men på PC-siden tjener Opera stadig mindre, noe som ikke er så rart. Selskapet solgte tidligere sin nettleser og viste reklame, men nå kommer inntektene fra et samarbeid med Google.

Til toppen