BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fjernarbeid i britenes nasjonalforsamling

Det britiske underhuset får denne uken besøk av en gruppe telependlere fra UK Telework Platform, som vil vise at det kan være hensiktsmessig med fjernarbeid, også for medlemmer av den britiske regjering.

Therese Werenskiold
5. mars 1998 - 12:12

ISDN-linjer, videokonferanser, bærbare PC-er og mobiltelefoner er installert i et utstillingslokale sentralt i parlamentshuset, slik at forbipasserende parlamentsmedlemmer kan få teknologien rundt fjernarbeid demonstrert.

Alan Denbigh, sjef for TCA (The Telework, Telecottage, and Telecentre Association) tror fjernarbeid vil være nyttig for regjeringen, blant annet for å nå sine mål om å bedre transportproblemet, miljøet, få arbeidsuføre tilbake på jobb og gi folk mer tid til familien. UK Telework Platform introduserer fjernarbeid til britisk næringsliv for å øke sin lønnsomhet, og for å virkeliggjøre de miljømessige og sosiale fordelene ved redusert trafikk og forurensning.

- Mye er allerede tilrettelagt for at parlamentsmedlemmene kan begynne med fjernarbeid. De har fått e-post adresse, videokonferanseutstyr og fjerntilgang til parlamentets datanettverk, de får til og med møtereferat fra nasjonalforsamlingen online, sier Brian Q Love fra Telework Platform til Newsdesk.

Utstillingen støttes av Canon i England, British Telecom, og et samarbeid mellom Intel og European Telework Development.

Antallet fjernarbeidere øker raskt. Tall fra siste arbeidsundersøkelse viste nesten en million, sammenliknet med en halv million i 1991, ifølge Newsdesk.

I løpet av uken lanseres en håndbok om fjernarbeid. Boken utgis med støtte fra Telework Platform, og inneholder erfaringer fra personer som har benyttet seg av fjernarbeid, og er ment å være et utgangspunkt for de som vil prøve denne arbeidsformen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.