KARRIERE

Fjernarbeid kan gi skattelette

Dersom du flytter hjemmekontoret med telefon og datamaskin over til Sverige, på den andre siden av Øresund, kan skatteprosenten settes ned til 25 prosent.

Therese Werenskiold
16. aug. 1999 - 16:19

Danske leger har forlengst oppdaget dette, og med et økende antall dansker som ønsker å arbeide via Internett og telefon, er det nå interessant for enda flere å flytte sin arbeidsplass over til Sverige, og samtidig beholde sitt bosted i Danmark, skriver Berlingske Tidende/ComON.

Det danske bladet Penge & Privatøkonomi tror at programmerere, selgere og konsulenter er blant de som lett kan skifte arbeidsland og spare skatt.

I Danmark er reglene slik at hvis man jobber i Sverige mer enn 183 dager på et år for en dansk arbeidsgiver, og beholder sin bopæl i Danmark, skal man bare betale 25 prosent i skatt av inntekten i Sverige.

Det kreves imidlertid at man overnatter i Sverige; man kan ikke reise hjem til Danmark hver dag etter endt arbeid.

Skattedirektoratets informasjonssjef Lise Halvorsen tror ikke dette er noen aktuell problemstilling i Norge. Det finnes en nordisk skatteavtale som sier at man er skattepliktig til det landet man jobber i hvis man arbeider der mer enn 183 dager i året.

- Sverige har egne regler. De som ikke er bosatt i Sverige, men bare jobber der, betaler 25 prosent i skatt. Ulempen med dette er at man da mister trygderettighetene i Norge, opplyser Halvorsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.