Fjerner 2000 årsaker til krasj i Windows 7

Neste testversjon av Windows 7 vil også inkludere ny funksjonalitet.

Fjerner 2000 årsaker til krasj i Windows 7

Neste testversjon av Windows 7 vil også inkludere ny funksjonalitet.

Microsoft forbereder den første lanseringskandidaten (RC) til Windows 7. Det er uklart når den vil komme. Derimot er det nå klart at den vil inneholde rettelser til en mengde feil som betatestere har meldt inn siden begynnelsen av januar.

Til tross for at mange som har testet betaversjonen har blitt positivt overrasket over stabiliteten, er selskapet i ferd med å rette nesten 2000 feil i Windows-koden som fører til krasj eller heng. Dette inkluderer ikke tredjeparts drivere eller applikasjoner. Det skriver Steven Sinofsky, sjef for utviklingen av Windows og Windows Live i Microsoft, i dette blogginnlegget.

I alt skal Microsoft ha mottatt mer enn 500 000 tilbakemeldinger fra betatesterne, noe som har gitt hver av Windows-utviklerne til Microsoft mer enn 500 henvendelser å gå gjennom.

Ifølge Sinofsky skal Microsoft ha registrert mer enn 10 millioner enhetsinstallasjoner. Mer en 75 prosent av disse bruker drivere som leveres med operativsystemet, og som dermed ikke må lastes ned via Windows Update eller via lenker til leverandøren. I alt skal det være registrert mer enn 2,8 millioner ulike plug-and-play enhetsidentifikatorer.

I tillegg til feilfiksene, kommer RC-utgaven med en rekke andre endringer og forbedringer.

Microsoft har publisert en liste som beskriver 36 store og små forbedringer, blant annet knyttet til brukergrensesnittet, støtten for berøringsskjermer, nettverk, UAC, kontrollpanelet, Windows Media Player, Device Stage, lyden, Windows Explorer og Libraries, i tillegg til den generelle ytelsen.

    Les også:

Til toppen