Fjerner alle bindingstider på ADSL

Den relativt ferske Internett-leverandøren MTU Link mener bindingstid på ADSL er en ulempe.

De aller fleste leverandører av xDSL-tjenester krever 12 måneders bindingstid når kundene tegner et abonnement. Hvis abonnementet ikke sies opp i tide, fornyes avtalen automatisk med nok en bindingstid. I mange tilfeller vil heller ikke eksisterende kunder nyte godt av prisjusteringer i abonnementsperioden. Alt dette må regnes som en ulempe for kundene, som heller ikke kan bytte leverandør hvis de vil hvis de av andre årsaker er misfornøyde med tjenesten. Dette kan i mange tilfeller fungere som en hvilepute for leverandøren. Kunden beholdes selv om tjenesten er langt dårligere enn det kunden forventer.

Riktignok tilbyr en del Internett-leverandører Internett-aksess uten bindingstid, men nesten uten unntak koster dette ekstra, ofte mer enn tusen kroner i året.

MTU Link, kanskje mest kjent for oppkjøpet av konkursboet etter Kvalito, har nå fjernet alle bindingstider som tidligere fantes på selskapets abonnementer. Daglig leder i selskapet, Morten Stolt-Nielsen, hevder overfor digi.no at selskapet nå er billigst på ADSL uten bindingstid. Bindingstiden er også fjernet for bedriftskundene.

Mens bedriftskundene tilbys ulike ADSL- og SHDSL-tjenester, kan privatkundene velge mellom tre ulike ADSL-abonnementer.

Det rimeligste abonnementet koster 348 kroner i måneden og inkluderer en båndbredde på 704/128 Kb/s. Abonnementet som innebærer en båndbredde på 1024/256 Kb/s koster 448 kroner i måneden, mens det dyreste abonnementet, med en båndbredde på 2048/256 Kb/s, koster 598 kroner i måneden. I tillegg kommer etableringsavgift på 998 kroner og 99 kroner i måneden i tilleggsavgift for brukere uten fasttelefon. Etableringsavgiften inkluderer leie av modem.

- Vi har fjernet bindingstiden fordi vi synes det er tungvindt å håndtere, samtidig at kundene lett kan bli misfornøyde med en slik ordning, sier Stolt-Nielsen. Han lover i tillegg prisjustering fire ganger i året.

- Prisene på kommunikasjon går ned, og den trenden vil vedvare på ADSL, akkurat som med utviklingen på mobil og telefoni, hevder Stolt-Nielsen.

MTU Link kjøper nettverkskapasitet fra blant annet Telenor, BKK og Banetele. Kundestøtte tilbys mellom klokken 8 og 20 av selskapet selv.

Selskapet har omkring 8000 kunder innen Internett-aksess, telefoni og mobiltelefoni. Ifølge Stolt-Nielsen øker dette tallet nå med omtrent tusen kunder i måneden.

Til toppen