JUSS OG SAMFUNN

Fjerner moderniseringsdepartementet

Den nye Stoltenberg-regjeringen girer kanskje ned på nye IT-prosjekter, for ut ryker ordet modernisering.

13. okt. 2005 - 22:16

IT-bransjen har vært relativt enstemming om en side av den siste Bondevik-regjeringen: Morten A. Meyer fikk satt fart i samordningen og utviklingen av offentlig IT-bruk, blant annet MinSide-prosjektet.

Nå sender den nye regjeringen et signal om at det kan bli mindre fart på endringene og oppryddingen i IT-systemene i offentlig sektor. Foreløpig er ikke ministerpostene klare, men i dag la Ap, SV og Senterpartiet frem hvem som skal styre hvilke departementer og på denne listen glimrer Moderniseringsdepartementet med sitt fravær.

Arbeiderpartiet får blant annet Næringsdepartementet, mens det blir SV som trolig overtar Meyers kontor. Men nå skal departemetet tilbake til det gamle navnet "Administrasjonsdepartementet". Moderniseringsdepartementet het tidligere Arbeids og administrasjonsdepartementet, men "arbeid" er overført til "Arbeids- og sosialdepartementet".

Det er ikke overraskende Senterpartiet som skal styre det veitunge Samferdselsdepartementet og altså norsk telepolitikk i årene fremover.

Regjeringserklæringen er tilgjengelig i flere formater. Velg selv:

Politisk plattform for flertallsregjeringen (doc-format fra Arbeiderpartiet).
Politisk plattform for flertallsregjeringen (pdf-format fra SV).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.