Fjerner morsomme navn fra telefonkatalogen

Findexa har fjernet Donald Duck og Osama bin Laden fra Telefonkatalogen og Gule Sider på Internett.

Findexa har fjernet Donald Duck og Osama bin Laden fra Telefonkatalogen og Gule Sider på Internett.

Findexa skriver i en pressemelding at selskapet har gått gjennom oppføringene i Gule Sider og Telefonkatalogen på Internett på leting etter klart fiktive navn. Tidligere er det blitt kjent at både Donald Duck og Osama bin Laden har vært oppført i telefonkatalogen.

- Det er spesielt mobilabonnenter med kontantkort som har vært en utfordring. De som ikke har kontantkort, mottar regning fra mobiloperatøren og her sjekkes opplysningene bedre, sier merkevaresjef for Telefonkatalogen, Cathrine Adams, i pressemeldingen.

I ryddeaksjonen, som har pågått i flere måneder, har åpenbart fiktive navn blitt erstattet med "ukjent bruker".

- Vi har nå 3,2 millioner mobilnummer i vår database. I tillegg gjennomfører vi 15.000 endringer i databasen i døgnet for at den til enhver tid skal være så riktig som mulig, sier Adams, som oppfordrer brukerne til å tipse Findexa, hvis de skulle oppdage flere navn som åpenbart er fiktive.

Det finnes likevel mange navn i dette landet man skulle tro var fiktive eller konstruerte, men som ikke er det. En samling med slike underlige navn - hvorav i alle fall en del virkelig eksisterer - finner du på denne siden.

Til toppen