Fjerner Windows Datacenter-restriksjoner

Ifølge IBM skal Microsoft ha opphevet flere restriksjoner knyttet til bruken av Datacenter-utgaven av Windows Server 2003.

Ifølge IBM skal Microsoft ha opphevet flere restriksjoner knyttet til bruken av Datacenter-utgaven av Windows Server 2003.

IBM opplyste i forrige uke til News.com at Microsoft har lettet på kravene for å kjøre Windows Server 2003 Datacenter Edition. Effekten av dette skal i noen tilfeller føre til 30 prosent lavere pris.

Inntil nå har Microsoft blant annet kun tillatt bruk av Datacenter Edition i forbindelse med et begrenset utvalg av maskin- og programvare, satt sammen av kvalifiserte serverprodusenter som IBM og Unisys. Dette for å sikre stabiliteten. At kundene måttet kjøpe supportavtaler, har vært et annet krav.

IBM sier nå at disse kravene er fjernet. Kundene trenger ikke lenger å kjøpe support, også IBM-sertifisert maskinvare kan installeres - noe som gjør utvalget større, og kunder eller datamaskinforhandlere skal nå kunne bygge og installere Datacenter-servere på egenhånd, i stedet for å kjøpe ferdiginstallerte maskiner fra de Microsoft-godkjente leverandørene.

Donn Bullock, en senior merkevaresjef hos IBM, sier til News.com at denne nye ordningen løser et problem, nemlig det at kunder med så sofistikerte krav at de trenger å kjøre Datacenter Edition, er det som har minst behov får å bli holdt i hånden på en slik måte. Han mener dette kan ha fått mange til ikke å flytte over til større Windows-servere.

- Den store hinderet er prishoppet når du går fra Enterprise til Datacenter bare for å få den ekstra skalerbarheten. De ønsker å skalere, men de ønsker ikke å måtte kjøpe de ekstra tjenestene som Microsoft krever at de må kjøpe, sier Bullock.

News.com opplyser at Microsoft har nektet å kommentere denne saken. Hva årsaken til dette er, er ikke kjent. På Microsofts nettsted står det fortsatt at Windows Server 2003 Datacenter Edition kun selges gjennom en håndfull autoriserte partnere.

Til toppen