FORBRUKERTEKNOLOGI

Fjernstyr Mac fra PC eller PDA

Citrix forbereder en tjeneste for å fjernstyre Mac fra enhver klient med tilgang til Internett.

1. juni 2005 - 07:42

Citrix-tjenesten GoToMyPC gir fjerntilgang til individuelle PC-er fra et hvilket som helst apparat med tilgang til Internett. Tjenesten tilbys enkeltpersoner og i to flerbrukerutgaver.

Ideen med tjenesten er at du skal kunne få tilgang til en bestemt PC uansett hvor du er i verden, og uansett om du bruker en mobiltelefon, en Mac, en PDA, en bærbar PC eller en offentlig tilgjengelig Internett-terminal.

Ifølge CBR Online forbereder Citrix å lansere en tilsvarende tjeneste for Mac-brukere, GoToMyMac. Nettadressen er registrert, men ikke aktivert. GoToMyMac skal gi tilgang til en Mac på samme måte som GoToMyMac gir tilgang til en PC.

Målgruppen er spesielt profesjonelle brukere innen grafisk bransje og media, som håndterer så store filer og trenger så mange avanserte egenskaper at det er uhensiktsmessig å overføre arbeidsfiler mellom ulike apparater. Citrix-tjenesten skal gjøre det mulig for dem å for eksempel sitte ved en vilkårlig Internett-terminal eller hjemme-PC, og styre arbeids-Mac-en med full tilgang til arbeidsplassens lagringsnett og andre tjenester.

Et problem i forbindelse med Mac-tjenesten er fargehåndteringen i løsningen. GoToMyPC håndterer i dag bare 8 biters fargevisning. Målgruppen for GoToMyMac krever 24 biters fargehåndtering. Citrix antyder at denne biten kan komme på plass til og med før GoMoMyMac lanseres en gang i 006, skriver CBR Online.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.