BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fjernstyr pc-en med Chrome

Fungerer på tvers av Windows, Mac og Linux.

Brukergrensesnittet som vises når man starter Chrome Remote Desktop.
Brukergrensesnittet som vises når man starter Chrome Remote Desktop.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. okt. 2011 - 14:20

Google kom nylig med en betaversjon av Chrome Remote Desktop, en utvidelse til selskapet nettleser som gjør det mulig for brukere av Chrome å dele pc-skrivebordet sitt med andre Chrome-brukere.

Det som først og fremst skiller løsningen fra andre, lignende fjernstyringsløsninger er at den er svært enkel å sette opp, samt at den også fungerer med Chromebooks, som er enkle pc-er med Chrome OS som operativsystem.

Chrome Remote Desktop installeres som andre Chrome-utvidelser fra Chrome Web Store. Selve installasjonen er gjort ved hjelp av et par musklikk. Når en bruker vil dele skrivebordet sitt med en annen, startes Chrome Remote Desktop ved å åpne en ny fane og deretter klikke på ikonet for utvidelsen. Dersom man ønsker å dele sin maskin med en annen bruker, klikker man på en lenke i nettleservinduet. Da får man generert en tolvsifret tilgangskode som man deretter gir til personen man ønsker å gi tilgang. Koden kan bare brukes én gang og innen noen få minutter etter at den har blitt generert.

Den andre brukeren taster deretter inn koden i det samme Chrome Remote Desktop-grensesnittet, og deretter opprettes forbindelsen.

Kildekoden til Chrome Remote Desktop er tilgjengelig her. Google har foreløpig ikke kommet med noen spesifikasjon av protokollen som benyttes, men en utvikler forteller her at forbindelsen i utgangpunktet er punkt-til-punkt-basert (P2P), via UDP eller TCP. Men den kan også bruke Googles serverpark som relé. Opprettelsen av forbindelsen gjøres via blant annet Google libjingle SDK.

Forbindelsen er kryptert ved hjelp av SSL. Selve grafikken som overføres er kodet med VP8.

Brukere som har testet utvidelsen mener stort sett at den fungerer raskt og godt, selv om det er noen unntak. Når det gjelder funksjonalitet er denne løsningen nok en del mer begrenset enn mange fjernstyringsløsninger.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.