Fjernstyr rullende kamera med mobilen

Sony Ericssons avduket i dag et kamera på hjul som kan fjernstyres med en mobiltelefon.

Sony Ericssons avduket i dag et kamera på hjul som kan fjernstyres med en mobiltelefon.

ROB-1 er et lite kamera som er montert på tre hjul, og som kan styres fra tastaturet eller joysticken til mobiltelefoner med Bluetooth-støtte. Kameraet er utviklet av Sony Ericsson og vil komme i salg i tredje kvartal. På Sony Ericssons P900 og P910 brukes telefonenes berøringsskjerm.

Kameraroboten kan streife rundt innenfor en avstand på 50 meter fra telefonbrukeren, og overfører fortløpende video til mobilens display. Hele enheten har en diameter på 11 cm. Den kan bevege seg forover og bakover, se rundt hjørner, snu på flekken og vende kameraet 70 grader oppover og 20 grader nedover. Enheten er utstyrt med lys i fronten, slik at kameraroboten kan brukes på mørke steder.

ROB-1 har innebygd minne som kan lagre en del bilder (antallet er ikke oppgitt) før de overføres til mobilen eller til en PC via USB.

Sony Ericsson beskriver ROB-1 først og fremst som en morsom dings man kan vise fram til venner og familie. Er den dyktig til å ta seg fram, er det likevel ikke utenkelig at den kan brukes til mer nyttige formål, for eksempel for gjennomsøking i rørledninger. Prisen, som ikke er oppgitt, vil nok være avgjørende.

Sony Ericsson viser fram ROB-1 under CeBIT-messen som nå arrangeres i Tyskland.

Til toppen