Fjernstyrer lasteroboter på sykehus

Et ERP-system fra TietoEnator og Oracle skal blant annet fjernstyre lasteroboter på Akershus sykehus.

Fjernstyrer lasteroboter på sykehus

Et ERP-system fra TietoEnator og Oracle skal blant annet fjernstyre lasteroboter på Akershus sykehus.

TietoEnator stakk av med den store IT-kontrakten til Universitetssykehuset i Akershus (Ahus). Visma, IBM og Ementor var med i konkurransen, men fikk altså nei.

I utgangspunktet skal TietoEnator levere et ganske standard økonomi- og logistikksystem til Ahus. Kontrakten omfatter implementering og drift av Oracles forretningssystemer.

Men helt standard er ikke kontrakten. For logistikkdelen av Oracle-systemet skal blant annet fjernstyre en ny type førerløse forsyningsvogner. «Automatisk Gående Vogner» heter systemet som skal automatisere veldig mye av transporten som i dag går med portør, blant annet blodprøver og alle småvarer og forsyninger.

Systemet består av spesialkasser som ankommer sykehuset fra en sentral lager. Truckroboten får så vite fra Oracle-systemet om hvilken avdeling varene som er i kassen skal til. Systemet er levert av tyske MLR. Bildet viser MLRs truckrobot.

Etter hva digi.no forstår har hele IT-kontrakten en prislapp på rundt 40 millioner kroner. Dette er litt overraskende når Universistetsykehuset består av en rekke små og store sykehus som til sammen har et årsbudsjett på 2,5 milliarder kroner og 4200 ansatte.

Systemet skal først settes i drift på eksisterende sykehus, og når det nye

Universitetssykehuset i Akershus står ferdig skal også det nye sykehuset kobles til løsningen. Avtalen omfatter også drift av løsningen frem til 2010, samt integrert bruk av Basware fakturascanning for håndtering av inngående fakturaer.

Universistetsykehuset består av hovedsykehuset på Lørenskog, Stensby sykehus på Eidsvoll, Lillestrøm sykehus, distriktspsykiatriske sentre og barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikker på Jessheim, Lillestrøm og Grorud.

Til toppen