Fjernstyrt kontor-PC effektiviserer fjernarbeidet

Windows XP har integrert fjernstyring av PC-en. Du kan la kontor-PC-en gå i dvale, vekke den hjemmefra og få full tilgang til din vanlige arbeidsflate.

Windows XP integrerer funksjoner for fjernstyring av PC-er, slik vi kjenner det fra applikasjoner som pcAnywhere. Det kommer spesielt til nytte i situasjoner der en bruker krever support, eller der man ønsker å fjernarbeid med nøyaktig samme arbeidsflate og nettverkstilgang som på kontoret.

For hjemmearbeidende, blir situasjonen slik: Når du forlater kontoret, slår du ikke av PC-en, men lar den gå i dvale. Skjermen blir mørk, disken står stille, og tastatur og mus er satt ut av spill helt til noen logger seg på med brukernavn og passord som maskinen godtar. Påloggingen gjenoppretter arbeidsflaten nøyaktig slik den var da maskinen gikk i dvale.

Fjernstyringen lar deg bruke en internettformidlet kopling til å logge deg på kontormaskinen hjemmefra, eller fra en annen PC med Windows XP. Kontormaskinens skjerm viser bare at maskinen er i bruk, og sperret mot andre pålogginger. Du gjenopptar arbeidet hjemmefra, fra nøyaktig der du avsluttet det på kontoret. De samme dokumentene og applikasjonene er åpne. Alt arbeid skjer som om du var på kontoret, og du etterlater ingen spor på PC-en du faktisk arbeider ved.

Det er ikke nødvendig å installere noen spesielle applikasjoner på den fjernstyrende PC-en.

Supportopplegget i Windows XP omfatter også fjernstyring av PC-en til den trengende fra supportavdelingen, og er igjen tilpasset sikkerhetsfunksjonene og meldingsklienten i Windows XP. Det er lett å påkalle support, og det skal ikke være mulig å lure brukere med falske supportavdelinger. Skulle det inntreffe en situasjon som gjør det påkrevet å umiddelbart avslutte fjernstyringen, trykker brukeren på "Escape" eller klikker på en tydelig "Avslutt"-knapp.

Til toppen