Flash-feil kan stoppe videoavspilling

Mange opplever problemer med å spille av Flash-videoer i blant annet Firefox 3. Adobe har en foreløpig løsning.

Flash-feil kan stoppe videoavspilling

Mange opplever problemer med å spille av Flash-videoer i blant annet Firefox 3. Adobe har en foreløpig løsning.

Mange, også digi.no-lesere, melder om problemer med å spille av Flash-baserte videoer i sin nettleser. Dette gjelder spesielt brukere av Firefox 3 med Windows XP eller Vista, men også enkelte brukere av Google Chrome har meldt om lignende problemer.

Flash-baserte videoavspillere benyttes av mange videotjenester, inkludert Youtube. Også videoene digi.no publiserer, vises vanligvis i en Flash-basert avspiller.

Det mange opplever er at avspillingen av videoen starter, men deretter fryser etter to-tre sekunder.

Det er uklart hva som er den nøyaktige årsaken, men mye tyder på at Firefox 3 ikke trives så godt sammen med Flash Player 9. Problemet har vært kjent i flere måneder.

Adobe kom allerede i august med en oppdatert testversjon av Flash Player 10, versjon 10.0.2.26, som skal løse problemet - i alle fall for mange. Denne versjonen kan lastes ned fra denne siden.

Det anbefales at man avinstallerer alle installerte instanser av Adobe Flash Player før Flash Player 10 RC installeres.

Ulempen med å installere denne uferdige versjonen av Flash Player, i tillegg til at den ikke er ferdig testet, er at en del Flash-applikasjoner ikke ser ut til å gjenkjenne den nye versjonen som en gyldig eller oppdatert spiller, og ber brukeren om å oppgradere til versjon 9.

Det er uklart når Flash Player 10 skal lanseres.

Til toppen